Dagbehandeling Kenter Jeugdhulp.

Op de dagbehandeling van Kenter Jeugdhulp worden kinderen van 0 tot 7 jaar (t/m groep 4) met psychosociale problemen behandeld. Er is ook een expertisecentrum voor autisme. In het dagbehandelingscentrum worden allerlei activiteiten gedaan zoals spelletjes, knutselen en muziek maken. Er wordt gewerkt aan taal, motoriek, samenspel en verstandelijke ontwikkeling. Binnen de dagbehandeling wordt het onderwijs voor leerlingen vanaf 4 jaar, die daar aan toe zijn, verzorgd door leerkrachten van de Antoniusschool voor speciaal onderwijs. Na een behandelperiode van ongeveer 9 maanden worden de leerlingen verwezen naar een onderwijsvorm die het beste aansluit bij de problematiek.

De Antoniusschool is partner bij de IKC vorming (Integraal Kind Centrum).

Doelstelling van de IKC’s is om met partners het onderwijs en de zorg zo thuis nabij mogelijk te organiseren. In het IKC zijn wij verantwoordelijk voor de expertise aangaande gedrag, dan wel psychiatrische problematiek. Wij zijn deskundig op het gebied van emotie regulatie, lichte psychiatrische problematiek, werkhoudingsproblemen, omgang en gedrag. Voor onze kinderen is voorspelbaarheid erg belangrijk. Wij bieden daarom veel structuur binnen de lessen, in de wijze van omgaan met elkaar en in de inrichting van de lokalen. Wij bieden aanbodgericht onderwijs aan middels de CED leerlijnen op het niveau van groep 1, 2, 3 en 4. Wij zullen in het nieuwe schooljaar doorstromen en dit straks ook aanbieden aan hogere groepen. De benaderingswijze van kinderen doen wij volgens de grondbeginselen van pedagogisch tact. Hierbij hebben we een positieve grondhouding, staat de verbinding met kinderen centraal en sluiten wij niemand buiten.

Locatie Antonius Haarlem West (Focus)

SO Antoniusschool Haarlem West (Focus)

Houtmanpad 33

2014 AZ HAARLEM